Kajian menunujukkan buah delima dan teh hijau memberi kebaikan untuk kesihatanKajian menunujukkan buah delima dan teh hijau memberi kebaikan untuk kesihatan


Berikutan herba dan program vitamin tambahan yang telah memberi manfaat kepada kesihatan Mike Sammons.

"Doktor saya mengatakan keputusan ujian darah saya adalah menakjubkan," kata Sammons.

Sammons, seorang pakar pemakanan dan pemilik Collection Kesihatan Mike, tuduhan teh hijau dan delima di kalangan makanan tambahan dalam regimen beliau.

"Delima adalah indah," kata Sammons. "Itu adalah produk kegemaran saya. Ia adalah sesuatu yang baik untuk anda. "

Menurut laporan baru-baru ini oleh Dr Astrid Pujari, buah delima mempunyai hasil yang positif dalam mengekalkan jantung yang sihat.

Dalam satu kajian yang diterbitkan dalam Jurnal Kardiologi Amerika dua tahun lalu, 45 pesakit dengan penyakit jantung yang juga mempunyai masalah untuk mendapatkan peredaran darah ke hati mereka minum sama ada tiga cawan jus delima atau minuman berperisa selama tiga bulan.

Mereka yang minum jus buah delima mempunyai aliran yang lebih baik darah ke hati mereka, berdasarkan keputusan imbasan, daripada mereka yang minum minuman berperisa. Mereka mempunyai aliran darah lebih teruk lagi, walaupun semua orang mempunyai tekanan darah stabil, gula darah dan ubat-ubatan.

Satu lagi kajian pada tahun 2004, yang diikuti 10 orang dengan pembentukan plak dalam arteri karotid mereka, mendapati bahawa meminum jus delima untuk satu tahun mengurangkan ketebalan plak sehingga 30 peratus.

Kajian juga telah menunjukkan bahawa buah delima boleh membantu mencegah beberapa jenis kanser seperti kanser prostat.

Menurut kajian yang dijalankan oleh Dr Allan J. Pantuck, dipaparkan di www.webmd.com, 48 lelaki yang telah dirawat untuk kanser prostat dengan radiasi atau pembedahan minum 8 auns jus delima setiap hari sehingga kanser berkembang. Tiada kesan sampingan yang serius telah dilaporkan, dan tidak seorang pun daripada orang-orang yang maju kanser yang merebak di luar prostat semasa kajian itu.

Sammons mengesyorkan delima diambil setiap hari dalam pil atau bentuk jus. Sesiapa yang minum jus harus berhati-hati untuk kandungan gula.

"Sebahagian daripada mereka minuman delima mempunyai 40 gram gula, iaitu 10 sudu gula," kata Sammons. "Tidak baik untuk anda."

Kajian juga mengatakan bahawa teh hijau boleh memberi manfaat. Menurut University of Maryland Medical Center, teh hijau boleh membantu melindungi daripada pelbagai jenis kanser, menggalakkan penghadaman dan membantu meningkatkan metabolisme.

Sammons mengesyorkan mengambil pekat tambahan teh hijau dua kali sehari. Teh hijau juga boleh datang dalam uncang teh.

Sebelum memulakan regimen tambahan, Sammons berkata ia adalah penting untuk memeriksa dengan doktor perubatan biasa.

"Ia amat penting bagi saya kita bekerja bersama-sama dengan doktor perubatan dalam masyarakat," kata Sammons.

Untuk Sammons, regimen herba dan vitamin adalah tentang menjadi proaktif untuk tinggal dengan baik dan mencegah penyakit. Regimen sendiri telah memberi manfaat kepadanya.

"Saya telah di antibiotik satu-satu masa dalam tempoh 30 tahun," katanya.


POMEPURE 100% Pure Press Organic Pomegranate Juice

Minuman kesihatan yang unik dan berkhasiat untuk semua peringkat umur dari kanak-kanak, pelajar, wanita hamil dan warga tua. Menggunakan buah delima segar yang berkualiti tinggi serta bebas daripada racun perosak (organik) lalu menghasilkan rasa yang sangat luar biasa.


POMEPURE 100% Pure Press Real Fruit Fusion Juice

Perahan buah delima segar berkualiti bersama dengan Bilberry, Raspberry, Cherry, Mulberry, Cranberry, Acai Berry dan Blackberry yang diperah dengan kulit dan isi. Sesuai diminum oleh semua peringkat umur.


Kopi Delima "POMECAFE"

Ekstrak biji delima yang dicampur dengan herba dan kopi Arabica menghasilkan aroma berkualiti untuk membuat rasa Pomecafe memenuhi cita rasa semua. Ianya berkrim, rasa manis dan pahit menjadikan ia sebagai minuman pilihan utama pada masa ini.